Произходът

 

В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.

Откъде идват кафетата Nespresso?
Caramello
Chiaro
Scuro
Corto
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Venezia
Ispirazione Livanto
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Roma
Ispirazione Napoli
Ispirazione Kazaar
Shanghai Lungo
Tokyo Lungo
Cape Town Lungo
Stockholm Lungo
Vienna Lungo
Istanbul
Rio de Janeiro
Colombia
India
Nicaragua
Indonesia
Capriccio
Cosi
VOLLUTO DECAFFEINATO
Volluto
Бразилия
Колумбия
Caramello
Caramello

Кремообразно и карамелено

Вдъхновен от десертите и скъпите спомени, които те пазят за нас, всеки вкус от линията Barista Creations е изящна комбинация от кафе и класически вкусове - покана да се поглезите. Нашите майстори блендери и пекарни умело събират кафе на зърна и някои от най-добрите вкусове в една чаша, която притежава силата да предизвика прилив от красиви спомени.

Когато ореховата сладост на класически декадентския аромат на карамел се срещне с нашата базова смес от южноамерикански арабики в Barista Creations Flavored Caramello, това е неустоима покана да се поглезите. Кремообразната орехова нотка на карамела успява да закръгли вкусната бисквитена нотка на кафето, като същевременно безпроблемно допълва мекия му вкус. Нашето леко изпичане на бразилските и колумбийските зърна гарантира, че текстурата, вкусовете и ароматите на кафето са точно подходящи за носене на безпогрешен аромат на карамел.

Произход
Поглезете се с ароматизирано еспресо, в което ореховата сладост на карамела се среща с бисквитени южноамерикански арабики.

Изпичане
Разделно печено, бразилското кафе е леко изпечено, за да остане гладко и с всичките си малцови зърнени нотки непокътнати, докато по-голямата част от колумбийските кафеени зърна се изпичат кратко, за да освободят всичките си по-фини аромати. Финото смилане добавя блясък на интензивност към това хармонично кафе.

Ароматен профил
Тази ароматизирана смес радва с класическия аромат на карамел, съчетан със сладки бисквити и орехови нотки.

Млечен профил
Като капучино, това ароматизирано кафе придобива кремообразност, като същевременно показва класическата си карамелена нотка, съчетана с нотки на бисквити, ванилия и ядки.

1,19 лв.
Продава се на опаковки от по 10 капсули всяка на цена 11,90 лв. .
Размер
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1000
OK
Произходът на кафетата Nespresso
Само най-добрите условия и най-подходящата среда могат да допринесат за съвършената чаша кафе. 

Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.


 

 

Произход и видове

Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

 



Бленд

Различни сортове Арабика и Робуста.


Тероар

Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

 

Testimonial

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.

ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика

Една позитивна чаша кафе

Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.

Нашите амбиции и цели за 2020 г.:

  • 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
  • 100 % от алуминия да се преработва отговорно
  • 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни