



- NSZ

Intensity: 5
Nespresso представя Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada, кафе от Никарагуа, включващо техника на ферментация, като част от легендарната гама Master Origins.
Nicaragua La Cumplida Refinada е втората глава от книгата Master Origins Nicaragua. От същата ферма, сгушена в планините около Матагалпа, идват кафеени зърна от същия сорт Арабика Марселеса. Но ние направихме нещо съвсем ново с него. Разработихме уникален процес след прибирането на реколтата, използвайки естествена ферментация, за да създадем много различен вкус на червени плодове. Това е естествен процес, но все пак изисква майсторство при контролирането на различните елементи. Като наблюдават внимателно събраните кафеени череши по време на ферментацията, майсторите на La Cumplida прецизно настройват времето и температурата, за да отключат само най-добрите вкусови нотки.
С кафето Nicaragua La Cumplida Refinada се опитахме да създадем продукт, който да се различава значително от Master Origins Nicaragua. В изследователската дейност на Нестле работят много експерти в областта на преработката на кафе. Те се задълбочиха, за да разберат как температурата и времето на ферментация на черешите влияят върху развитието на вкуса на кафето. Сътрудничихме си с местните експерти от фермата La Cumplida, за да приложим изследванията на практика, разкривайки този изискан ароматен профил.
Ароматен профил:
Това изненадващо и уникално кафе радва с диви плодови нотки, напомнящи на захаросана череша и нар.
Процес на изпичане:
Това single origin кафе е разделно изпечено с техниката 85-15. Първата партида достига тъмно изпичане за кратко време, а втората е още по-тъмна, но за още по-кратко време. Тази техника ни позволява да създадем малко интензивност, като същевременно запазваме плодовите нотки и деликатните аромати на това кафе.
Какво казват експертите: Nicaragua La Cumplida Refinada е като второ раждане на Master Origins Nicaragua: създадено от същите кафе зърна арабика Марсилеза, в същата ферма в планините около Matagalpa. Напълно променихме процеса след прибиране на реколтата, създавайки съвсем различен вкус на червен плод чрез естествена ферментация, много подобен на приготвянето на вино, като променихме начина, по който зърната ферментират.
Произход: Никарагуа
Сорт: Арабика Марсилеза