Уважаеми клиенти на Nespresso, нашият бутик в Сердика център отново отвори врати.

Amaha awe Uganda

0,00 лв.
1,49 лв.
1,49 лв.
Спестявате: 0,00 лв.
Информирайте ме за отстъпки
Lungo 110ml

Lungo 110ml

Espresso 40ml

Espresso 40ml

8

Intensity: 8

REVIVING ORIGINS е нашата дългосрочна програма, в която си партнираме с фермери за възстановяване на засегнати региони за кафе.
В продължение на векове надморската височина и плодородните почви на планините Рувензори в Уганда са създавали изключителни условия за кафе земеделие. Заедно с нашите партньори стартирахме дългосрочна програма REVIVING ORIGINS през 2018 г., като се присъединихме към над 2000 малки фермери, за да повишим качеството и добива на кафе. Работим заедно, за да развием добрите земеделски практики, които стоят зад плодородни реколти на страхотно кафе и водят до подобрен поминък.

Нотките на сандалово дърво на UGANDA RWENZORI все още са трудни за намиране, но всяка година ще ви носим повече от тази богата и чиста арабика с нейния див и флорален характер.

Произход
Планините Рувензори - лунните планини - се простират на 120 км по протежение на западна Уганда. Ледниците и покритите със сняг върхове осигуряват стабилни водоизточници, които допълват обилните валежи, които подхранват плодородните почви. Високо над границата, 1200 метра, расте рядко, почти забравено кафе. Неговият уникален тероар се допълва от сянката и хранителните вещества, предоставени от банановите дървета. Години на пренебрежение и изолация обаче се открояваха ясно в чашата. Само с продължителното внимание върху укрепването на тази общност за кафе, най-накрая успяхме да пожънем резултати. Дългосрочната програма на Nespresso REVIVING ORIGINS започна през 2018 г., за да осигури обучение на над 2000 малки фермери, сгушени в региона. Обучението по агрономия и финанси даде сила на тази възраждаща се общност. Плащането на по-добра цена за кафето означава, че фермерите могат да инвестират в по-добри практики. Вече можем да вкусим разликата.

Изпичане
Това single-origin кафе се пече, използвайки техниката на разделено печене. Първото разделяне се пече до тъмна степен, за да подобри тялото, сложността и да балансира с дивите нотки, които идват от естествения (сух) процес. Второто разделяне се пече по-леко, достигайки средно тъмна степен, която ни позволява да изследваме характера на тропическите плодове, като същевременно запазваме баланса и общата интензивност.

Ароматен профил
Reviving Origins Amaha Awe Uganda се откроява като богато и чисто еспресо. Има див характер, който носи както трудно откриваеми нотки на сандалово дърво, така и елегантни флорални цветове.

Млечен профил
Опитайте Reviving Origins Amaha Awe Uganda с мляко в рецепта Latte Macchiato, за да разкриете балансирана и сладка чаша, с кръгла текстура на тялото, бисквитени нотки и вкусни, но дискретни плодови нотки.