![Chiaro](/files/thumbs/files/images/product/thumbs_600/7762-80_2_600_600px.png)
![Chiaro](/files/thumbs/files/images/product/thumbs_600/7762-80_1_600_600px.png)
Chiaro
ЗА ДЕЛИКАТНИ И СЛАДКИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
- NSZ
Кафето Chiaro от серията BARISTA CREATIONS притежава едва доловима нотка изпеченост и почти никаква горчивина или киселинност. Добавите ли мляко, всичко се превръща в карамелени и сладки бисквитени нотки. Получихме вдъхновението си от баристите в Бруклин – кафето, което използват е светло изпечено и така запазва естествената си сладост, а когато към него се прибави мляко, се получава чаша, пълна със съблазнителна гладкост. Любимият ни начин да го пием е като Cappuccino, но не ограничавайте въображението си – с Chiaro може да си направите и прекрасно Latte Macchiato с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
![Cappuccino & Latte Macchiato](https://www.nespresso.bg/files/images/2022/11/23/WW-ALL-OL-VL-B2B_Brand20ID_Picto_cappuccino-ol_32_open_2022-pdf28129_40_40px.png)
![Рецепта с мляко](https://www.nespresso.bg/files/images/2022/11/23/WW-ALL-OL-VL-B2B_Brand20ID_Picto_latte-macchiato_ol20_24_open_2022-pdf_40_40px.png)
![Chiaro](https://www.nespresso.bg/files/images/2022/11/27/bcrfi1110(4).png)
Търсите абсолютна наслада? Създавайки Chiaro от серията BARISTA CREATIONS, търсихме сладката хармония на кафето с мляко, така че с това кафе можете наистина да се поглезите. Изпекохме възможно най-светло този внимателно подбран бленд от кенийски и индонезийски сортове Арабика, така че когато добавите мляко, кафето да разкрие апетитните си карамелени и сладки бисквитени нотки.
ПРОИЗХОД
Не пестихме усилия в търсенето на перфектните съставки и опитахме разнообразни кафета, произхождащи от различни страни. Открихме, че не всички кафета си взаимодействат добре с млякото или млечната пяна. Но фината кенийска Арабика издържа тестовете и затова избрахме тя да бъде една от съставките в бленда Chiaro. Тя е прочута с красивия си баланс от цитрусова киселинност и дълбоки сочни плодови нотки. Смесихме я с индонезийска Арабика от остров Суматра. При съчетаването им се получи абсолютна наслада – тъкмо това, което искахме да постигнем с тази сладка капсула, създадена за напитки с мляко.
ИЗПИЧАНЕ
Изпичането играе важна роля в постигането на перфектната хармония между кафето и млякото. За да получим сладкия и подканващ вкус на Chiaro, изпекохме кафетата в бленда разделно, всяко от тях на сравнително ниска температура и с умерена продължителност – точно толкова, колкото да разгърнем естествената им сладост.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Кафето Chiaro от серията BARISTA CREATIONS притежава едва доловима нотка изпеченост и почти никаква горчивина или киселинност. Добавите ли мляко, всичко се превръща в карамелени и сладки бисквитени нотки. Получихме вдъхновението си от баристите в Бруклин – кафето, което използват е светло изпечено и така запазва естествената си сладост, а когато към него се прибави мляко, се получава чаша, пълна със съблазнителна гладкост. Любимият ни начин да го пием е като Cappuccino, но не ограничавайте въображението си – с Chiaro може да си направите и прекрасно Latte Macchiato с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Chiaro за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
48 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ