Топ 5 на Често задавани въпроси
Топ 5 на Често задавани въпроси

Може да поръчате нашите кафета чрез Nespresso Club по един от следните начини:

 • Като позвъните на 0800 90091
 • Чрез уебсайта: www.nespresso.bg
 • От бутик на Nespresso.

Може да посетите страницата за регистрация на нови членове, за да направите първата си поръчка.

Ако установите, че Вашата кафемашина не работи правилно и имате нужда от помощ можете да се свържете с нас чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91. 

Нашият екип от „Техническо обслужване“ е на разположение всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа.  

Предлагаме отстраняване на неизправности за всички машини Nespresso: Atelier, Essenza Mini, Inissia, Pixi, CitiZ, CitiZ&Milk и Lattissima One.  

 

Комплектът за отстраняване на котлен камък можете да купите чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91, чрез сайта ни, в категория Аксесоари - Поддръжка, или в бутиците на Nespresso. 

Комплектът съдържа две дози препарат за отстраняване на котлен камък и инструкции за употреба. 

Нашето кафе е опаковано в опаковки по 10 капсули всеки. Заради опаковките всички поръчки на кафе, направени онлайн или чрез Nespresso Club, трябва да са за минимум 50 капсули. Може да смесите видовете капсули според предпочитанията си, но броят им трябва задължително да е минимум 50 (напр. 20 Roma, 10 Arpeggio, 10 Livanto, 10 Caramelito).

Възможни са два начина на плащане: 

- Наложен платеж при доставка : за поръчки по телефона или онлайн. 

- Картово плащане (Visa, Mastercard, Maestro, Amex, Dina): за онлайн поръчки. 

- Плащане по фактура (за юридически лица). 

Информация за продукта
Информация за продукта

Нашите капсули са херметически запечатани за оптимално запазване на аромата на кафето. Върху всяка опаковка са обозначени две дати: датата на производство и датата на консумация. Гарантираме запазване на свежестта при консумация до 12 месеца след датата на производство.

Съдържанието на кофеин в една капсула зависи от сортовете зелено кафе, използвани в рецептата. Сортовете Робуста съдържат средно 2,4 % кофеин, докато сортовете Арабика съдържат приблизително 1,3 %. Капсулите с безкофеиново кафе съдържат под 0,1 % кофеин. Класическите капсули Nespresso съдържат приблизително 5 г. смляно кафе, докато капсулите за кафе лунго съдържат около 6 г смляно кафе.

Пример: чисто кафе Арабика в класическа капсула Nespresso (5 г) съдържа 5 г x 1,3 % = 0,065 г= 65 милиграма (мг) кофеин.

По-долу са дадени примери или средно съдържание на кофеин според начина на приготвяне на кафето (стойностите са базирани на данни от органите за безопасност на храните на Великобритания от 2001 г.):

 • Чаша филтрирано кафе: 75 мг,
 • чаша разтворимо кафе: 100 мг,
 • чаша чай: 50 мг,
 • стандартна кола: до 40 мг,
 • стандартна енергийна напитка: 80 мг,
 • един черен шоколад: до 50 мг,
 • млечен шоколад: 25 мг

Можете да доставите използвани капсули в някой от нашите бутици, намиращи се на следните адреси:

Парадайз Център - бул. Черни връх 100, София

Сердика Център - бул. Ситняково 48, София

Можете да прочетете повече за нашата програма за устойчиво развитие на следния линк

Нашите кафета са смес от различни сортове арабика и робуста.

Кафените дървета  арабика са нежни и взискателни растения, които се отглеждат в плантации, разположени предимно по планинските  склоновете  на Централна и Южна Америка и  Източна Африка. Деликатността на аромата му се увеличава с надморската височина, на която се отглежда.

Робуста е по-устойчива на условията на тропическия климат и расте в райони, които не са подходящи за  Арабика, в низините, където е горещо и влажно, предимно в Западна Африка и Югоизточна Азия.

Кафетата Nespresso отглеждат на 3 континента  от 15 държави, а те са:

Мексико, Колумбия, Никарагуа, Бразилия, Гватемала, Перу, Етиопия, Уганда, Конго, Кения, Зимбабве, Индия, Индонезия, Китай, Папуа Нова Гвинея.

Можете да прочетете повече за произхода на нашите кафета на следния линк

Онлайн съдействие
Онлайн съдействие

Не можем да гарантираме промяна или отмяна на поръчка, след като вече е подадена. Нашите дистрибуторски центрове опаковат и експедират поръчките възможно най-бързо, за да можем да гарантираме доставка в рамките на два работни дни.

Свържете се с нас възможно най-бързо на безплатния телефонен номер 0800 90091, за да заявите промени в поръчката си.

При необходимост от промяна на  парола следвайте следните стъпки: 

 1. На началната страница в горния десен ъгъл на екрана клинете върху „Вход“, след което изберете опция „Забравена парола?“. 
 2. Въведете имейл адреса, който сте използвали при създаването на профила си. 
 3. На него ще  получите съобщение с линк, върху който трябва да кликнете.  След което новата парола ще Ви бъде изпратена.  

Нашето кафе е опаковка, всяка от които съдържа 10 капсули. Заради опаковките, всички поръчки на кафе направени онлайн или чрез Nespresso Club, трябва да са за минимум 50 капсули. Може да смесите видовете капсули според предпочитанията си, но броят им трябва задължително да е минимум 50 (напр. 20 Roma, 10 Arpeggio, 10 Livanto, 10 Caramelito).

Кликнете върху „Регистрация“ в горния десен ъгъл на уебсайта и след това въведете личните си данни.

Член ли сте вече?

Ако да, просто въведете членския си номер и пощенския код в последните две полета и кликнете върху „Продължаване“.

Ако не, просто изберете „Не, нямам членски номер в Nespresso Club“ и кликнете върху „Продължаване“.

Въведете адрес за доставка и фактуриране за вашата поръчка и изберете дали желаете да бъдете информирани за нови продукти и оферти. Кликнете върху „Продължаване“.

Регистрирайте машината, като изберете модела, който имате, и въведете серийния номер, датата и мястото на покупката. Кликнете върху „Все още нямам машина“ от втория раздел, ако нямате машина или ако искате да я регистрирате следващия път.

Профилът ви е създаден и може да направите поръчка незабавно.

За да промените имейл адреса си, трябва просто да:

 1. Въведете данните си за вход (имейл адрес и парола) под „Влезте в профила си“ в горния десен ъгъл на началната страница.
 2. Кликнете върху „Лична информация“ и след това върху „Промяна на имейла“.

Има два начина на плащане:

 • в брой при доставка: за поръчки онлайн или по телефона.
   
 • кредитна карта (Visa, Mastercard): за поръчки онлайн.

  и
   
 • плащане по фактура (за юридически лица).

Ако откриете, че нещо липсва, че нещо е  повредено или някаква неправилност във Вашата поръчка, моля свържете се с нас възможно най-скоро чрез безплатен телефоннен номер: 0800 90091 , или чрез формата за контакт на сайта ни. ВРЪЗКА

Ние се ангажираме да Ви осигурим перфектно обслужване и с удоволствие ще направим необходимите корекции.

Регистрирането на Вашата кафемашина Nespresso носи следните предимства:

Ако загубите фискалния бон от  покупката, а кафемашината Ви се повреди и се налага сервизно обслужване, нашите  кафе специалисти  имат възможност  да проверят кога е закупена и валидността на гаранцията ѝ. 

Също така , ако се установи  техническа неизправност при определен вид уреди, ние ще  информираме собствениците на регистрираните уреди и ще ги   заменим с изправни.

Можете да поръчате нашите продукти чрез Nespresso Club  по един от следните начини :

Чрез обаждане на безплатен телефон: 0800 90091

Чрез сайта ни: www.nespresso.bg

Доставяме директно до Вашия адрес в рамките на 1-2 работни дни.

След като се абонирате за бюлетина на Nespresso чрез нашия уебсайт www.nespresso.bg Вие ще получавате подробна информация на своя имейл за всички новини, свързани с наши продукти, услуги, ексклузивни оферти и т.н.

Тъй като всяка Ваша покупка се  записва в нашата система и се следи Вашата активност, ние също ще подготвим персонализирани промоции за Вас!

Съдействие, свързано с машините
Съдействие, свързано с машините

Комплектът за отстраняване на котлен камък можете да купите чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91, чрез сайта ни, в категория Аксесоари - Поддръжка, или в бутиците на Nespresso. 

Комплектът съдържа две дози препарат за отстраняване на котлен камък и инструкции за употреба. 

Първо, поставете бъркалките на уреда вътре и долейте с питейна вода до първия индикатор „max“. След това включете на режим затопляне. Препоръчително е редовно да почиствате с мека и влажна кърпа след всяко ползване, за да отстраните всички следи от мляко и да предотвратите евентуално изгаряне.

Ако установите, че Вашата кафемашина не работи правилно и имате нужда от помощ можете да се свържете с нас чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91. 

Нашият екип от „Техническо обслужване“ е на разположение всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа.  

Предлагаме отстраняване на неизправности за всички машини Nespresso: Atelier, Essenza Mini, Inissia, Pixi, CitiZ, CitiZ&Milk и Lattissima One.  

Резервни части предлагаме в нашите бутици, които се намират  на следните адреси:

Парадайз Център - бул. Черни връх 100, София

Сердика Център - бул. Ситняково 48, София

Или проверете наличността в нашите оторизирани сервизни центрове чрез обаждане на телефон : 0800 90091 (безплатна линия)

След определен период от време във Вашия уред се натрупва варовик. Това е нормална естествена реакция, в зависимост от твърдостта на водата и колко често използвате уреда. Котленият камък може да блокира тръбите на водния кръг вътре в уреда или да повреди други части. Със сигурност  ще последва отрицателно въздействие върху температурата на кафето, времето за нагряване на Вашия уред и перфорацията на капсулите. Всичко това ще се отрази на качеството на кафето.

Използвайте комплекта за отстраняване на котлен камък Nespresso на всеки 3-4 месеца. Това гарантира оптимална работа на машината и  всеки път перфектна чаша кафе. Също така удължава живота на Вашия уред.

Разглобете системата за  капучино. Внимателно отмийте всички остатъци от мляко с гореща вода (40°C).

Накиснете всички компоненти в гореща вода (40°C) заедно с мек почистващ препарат за поне 30 минути и

изплакнете обилно също с гореща вода.

Почистете вътрешността на резервоара за мляко с мек почистващ препарат и изплакнете с гореща вода.

Не използвайте абразивен материал, който може да повреди повърхността на частите.

Подсушете всички части с чиста памучна или хартиена кърпа  и ги сглобете отново.