Произходът
В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.

Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.
Произход и видове
Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

Бленд
Различни сортове Арабика и Робуста.

Тероар
Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.
ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика
Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.
Нашите амбиции и цели за 2020 г.:
- 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
- 100 % от алуминия да се преработва отговорно
- 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни