Произходът

 

В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.

Откъде идват кафетата Nespresso?

Папуа Нова Гвинеа
Папуа Нова Гвинеа
Перу Перу
Перу
Бразилия Бразилия
Бразилия
Колумбия Колумбия
Колумбия
Етиопия Етиопия
Етиопия
Индонезия Индонезия
Индонезия
Костарика Костарика
Костарика
Кения Кения
Кения
Уганда Уганда
Уганда
Гватемала Гватемала
Гватемала
Индия Индия
Индия
Мексико Мексико
Мексико
Никарагуа Никарагуа
Никарагуа
Китай
Китай
Istanbul
Istanbul
Повече >>
Paris
Paris
Повече >>
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Повече >>
Amaha awe Uganda
Amaha awe Uganda
Повече >>
Buenos Aires Lungo
Buenos Aires Lungo
Повече >>
Colombia
Colombia
Повече >>
Ethiopia
Ethiopia
Повече >>
India
India
Повече >>
Nicaragua
Nicaragua
Повече >>
Indonesia
Indonesia
Повече >>
Произходът на кафетата Nespresso
Само най-добрите условия и най-подходящата среда могат да допринесат за съвършената чаша кафе. 

Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.


 

 

Произход и видове

Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

 



Бленд

Различни сортове Арабика и Робуста.


Тероар

Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

 

Testimonial

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.

ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика

Една позитивна чаша кафе

Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.

Нашите амбиции и цели за 2020 г.:

  • 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
  • 100 % от алуминия да се преработва отговорно
  • 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни