Произходът

 

В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.

Откъде идват кафетата Nespresso?
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Venezia
Ispirazione Livanto
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Roma
Ispirazione Napoli
Ispirazione Kazaar
Caramello
Chiaro
Scuro
Corto
Shanghai Lungo
Tokyo Lungo
Cape Town Lungo
Stockholm Lungo
Vienna Lungo
Istanbul
Rio de Janeiro
Colombia
Ethiopia
India
Nicaragua
Indonesia
Capriccio
Cosi
VOLLUTO DECAFFEINATO
Volluto
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Arpeggio

ИНТЕНЗИВНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ

Тази изящна смес е истинско отражение на културното значение на Флоренция: интелектуално средище в сърцето на Италия и притегателен център на влияния от цялата страна. Стилът на изпичане на Ispirazione Firenze Arpeggio обединява тези влияния, като комбинира плодови нотки, които традиционно се срещат в Северна Италия, с какаови нотки от Юга, превръщащи се в кадифена, плътна и кремообразна чаша.

ПРОИЗХОД
Ispirazione Firenze Arpeggio е смес от кафета Арабика от Латинска Америка, в центъра на която се намира сорт от Коста Рика, с отличителен малцов аромат. Всички останали кафета са също Арабика и този обединен вкус е толкова магнетичен, както Флоренция през Ренесанса.

ИЗПИЧАНЕ
Изработихме Ispirazione Firenze Arpeggio, за да отдадем почит на културата на този град, която черпи от светлия север до тъмния юг. Дългото изпичане на кафените зърна развива отличителните характеристики на Ispirazione Firenze Arpeggio. Въпреки че е бленд, целта му е да даде възможност на всеки един от сортовете кафе да заблести в чашата. Ароматът на малц се превръща в какаови нотки, които придават на това еспресо сериозен характер.

АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Firenze Arpeggio има плътен и кремообразен профил, с подчертано изпечени и какаови нотки. Има неустоима кремообразна и кадифена текстура. Бихте могли спокойно да го наречете ""изящно изкуство"".

СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Firenze Arpeggio за система Nespresso.

СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.

НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
53 г

ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ

0,99 лв.
Продава се на опаковки от по 10 капсули всяка на цена 9,90 лв. .
Размер
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1000
OK
Произходът на кафетата Nespresso
Само най-добрите условия и най-подходящата среда могат да допринесат за съвършената чаша кафе. 

Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.


 

 

Произход и видове

Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

 Бленд

Различни сортове Арабика и Робуста.


Тероар

Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

 

Testimonial

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.

ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика

Една позитивна чаша кафе

Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.

Нашите амбиции и цели за 2020 г.:

  • 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
  • 100 % от алуминия да се преработва отговорно
  • 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни