Уважаеми клиенти, поради усложнената епидемиологична обстановка, довела до увеличаване обема на пратки, куриерската услуга е претоварена и сроковете за доставка може да са по-дълги от очакваното.
Произходът
В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.
Откъде идват кафетата Nespresso?
































Envivo Lungo
КАФЕ СЪС СИЛЕН АРОМАТ НА КАРАМЕЛИЗИРАНА ЗАХАР
Кафените експерти на Nespresso разработиха Envivo Lungo специално за сутрините ви. Това кафе се пие дълго и стимулира сетивата с наситеността си и щедрия си характер. Това тъмно изпечено кафе е бленд от отличителна индийска Арабика и мексиканска Робуста. Налято в чаша, разкрива дръзкия си характер с плътна текстура, изпечени нотки и богато ухание, напомнящо за ароматни гори и джинджифилови бисквитки.

Linizio Lungo
МЕКО КАФЕ СЪС ЗАВЪРШЕН ВКУС
Linizio Lungо представлява добре балансиран бленд от бразилски и колумбийски сортове чиста южноамериканска Арабика. Благодарение на разделното изпичане носи типичната за Бурбоновите кафета зърнено-малцова нотка, без да губи мекия си и гладък характер.

Colombia
ПЛОДОВО И ЖИВО
Кафета „Single Origin“, всяко от които се добива в различна страна и носи отличителни характеристики, дължащи се на специфичната обработка от местните фермери. Можете да пиете всяко от тези кафета като Espresso или като Lungo.

Ethiopia
ЦВЕТНО И ЯРКО
Най-доброто от Арабиката на Етиопия – неустоими, съблазняващи аромати. Кафето носи аромат на портокалов цвят, но пищните му конфитюрени нотки се дължат на изсушената на слънце Арабика в капсулата Ethiopia със сухо обработена Арабика от серията Master Origin. Непрекъснатото обръщане на кафеените плодове, за да могат да се изсушат равномерно, изисква старателни грижи. А фермерите в Етиопия са използвали този метод по-дълго от когото и да било.

Nicaragua
СЛАДКО И ХАРМОНИЧНО
Ако методът на обработка „Black Honey“ беше лесен начин за получаване на нектарно кафе, всеки щеше да се захваща с него. Смелчаците, които дръзват, обаче са много малко. Процесът се използва рядко, защото изисква прецизно наблюдение. Nicaragua с „Black-Honey“ Арабика от серията Master Origin съдържа именно такова кафе. Благодарение на това никарагуанската Арабика придобива гладка медена текстура и сладки зърнени нотки.

Indonesia
БОГАТ ВКУС С ДЪРВЕСЕН ОТТЕНЪК
Кафето Indonesia с „wet-hulled“ Арабика от серията Master Origin е истинска надпревара с дъждовете. Заради влажния климат фермерите в Суматра използват мокър метод на белене на зърната. При него пергаментовата обвивка се премахва, докато кафето е меко и влажно, защото обелените зърна се сушат по-бързо. Този метод е местен феномен, благодарение на който се получава класическият индонезийски вкус – кадифен и плътен, с буен аромат и нотки на изсушен тютюн.

Fortissio Lungo
БОГАТО КАФЕ С ПЛЪТНА ТЕКСТУРА
Точно както е било по времето на мореплавателите, след прибирането на реколтата, зърната на Индийската Арабика Малабар са изложени на мусонни ветрове и така разкриват характерния си ароматен профил. В нашия бленд ги съчетаваме с латиноамериканска Арабика, за да постигнем едно кафе Lungo с наистина силен характер. Този вид Lungo е с плътна текстура и богат аромат, разкрива красиви сладки зърнени и малцови препечени нотки и благодарение на уравновесената си и гладка текстура оставя по небцето приятна горчивина с изящна плътност.

VOLLUTO DECAFFEINATO
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Очарователно сладко и гладко, Volluto Decaffeinato притежава същите пищни вкусове и балансирана текстура като тези на класическото Volluto. Подбраните зърна чиста южноамериканска Арабика се изпичат светло и разделно, което подчертава характерните им качества и им позволява да разкрият своите бисквитени, свежи и плодови нотки. Благодарение на процеса на декофеинизация, почитащ истинската природа на кафеените зърна, успяваме внимателно да защитим ароматния профил на тези кафета и да запазим пищните им и наситени аромати.

Cosi
КАФЕ С МЕК И ДЕЛИКАТЕН ПРЕПЕЧЕН ВКУС
Бленд от източноафрикански и централно- и южноамерикански сортове Арабика, светло изпечени, за да се запази крехката цитрусова нотка, характерна за Cosi. Тази освежаваща лимонова нотка се развива в кафета с лека текстура.

Capriccio
КАФЕ С БОГАТ И ОТЛИЧИТЕЛЕН ВКУС
Capriccio е Espresso с балансиран букет, ниска киселинност и силно характерна зърнена нотка. Представлява съчетание със съвършени пропорции от сортове Арабика от страни в Южна Америка, сред които и Бразилия, и мъничко светло изпечена Робуста.

Volluto
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Volluto притежава очарователно ухание и балансирана текстура със сладки бисквитени и леки плодови нотки. Съчетание от светло изпечени бразилски и колумбийски сортове Арабика, разкриващо целия финес на това кафе.
Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.
Произход и видове
Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

Бленд
Различни сортове Арабика и Робуста.

Тероар
Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.
ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика
Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни природни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.
Нашите амбиции и цели за 2020 г.:
- 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
- 100 % от алуминия да се преработва отговорно
- 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни