ВРЕМЕ Е ДА МИСЛИМ ИЗВЪН ЧАШАТА КАФЕ
Ние в Nespresso просто обичаме кафето. И когато обичаш нещо толкова ценно, ти се грижиш за него.
Промените в климата излагат на риск производството на кафе и общностите, които го отглеждат.
Ето защо ние сме ангажирани с устойчиво земеделие от 2003 г.
Сега е време да отидем по-далеч, с глобално преминаване към регенеративно земеделие.
Така защитаваме ценното кафе, което обичаме.
КАК ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА ВЛИЯЯТ НА КАФЕТО
„Глобалното затопляне и непредсказуемото време могат да повлияят на качеството и добивите на кафето, излагайки на риск бъдещето на кафето и неговите производители. Районът, подходящ за производство на кафе, може да бъде намален наполовина до 2050 г.
Източник: Fairtrade Report"
НЕКА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ЗАЩИТАВАМЕ КАФЕТО, КОЕТО ОБИЧАМЕ
За нас грижата е в основата на това, което правим, и затова създадохме Sustainability Quality Program™ AAA преди почти 20 години, заедно с Rainforest Alliance. Но трябва да направим повече и по-бързо.
ПРЕГРЪЩАМЕ СИЛАТА НА ПРИРОДАТА
Nespresso започва преминаване към регенеративно земеделие в глобален мащаб. Начин за отглеждане и култивиране на кафе, който използва способността на природата да се възстановява и лекува.
МНОГО ИСТОРИИ, ЕДИН ФОКУС
Трима фермери споделят опита и наученото.
БРАЗИЛИЯ
Лусимар Силва
Моята ферма е първата в моя регион. Други идват и научават
ползите от регенеративните земеделски практики благодарение
на Nespresso.
КОЛУМБИЯ
Каролина Харамильо
Програмата Nespresso and Cornell ми позволява да идентифицирам
птиците в моята ферма и да увелича биоразнообразието.
КОЛУМБИЯ
Милока Перера
Регенеративното земеделие е най-добрият начин да противодействаме
на климатичните промени. Ще работим заедно с майката природа с малки стъпки.
ПЪТЯТ КЪМ РЕГЕНЕРАТИВНО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Преходът към регенеративно земеделие на Nespresso се основава на четири ключови принципа.
АНГАЖИРАНИ КЪМ НЕТНА НУЛА НАЙ-КЪСНО ДО 2050 Г
Постигането на въглеродно неутрален сертификат за всяка чаша кафе през 2022 г. ни позволи да разберем мащаба на предизвикателството. Достигането на нетна нула, дори когато бизнесът расте, изисква смели действия. До 2030 г. планираме да намалим нашите емисии на парникови газове с 50%*. Полагането на колективни усилия за преминаване на фермерите от AAA към регенеративни земеделски практики е критичен приоритет. Спрямо базовата линия за 2018 г., чрез намаляване и подкрепа, дори когато нашата компания расте.
ОБЕДИНЯВАМЕ СЕ С ГЛОБАЛНИ ЕКСПЕРТИ В КАФЕТО И THE RAINFOREST ALLIANCE
Разработена съвместно с общност от глобални партньори и експерти по кафето, The Rainforest Alliance Regenerative Coffee Scorecard измерва степента на възприемане на регенеративни практики от производителите на кафе и тяхното въздействие върху пет ключови области.
Откъде идват кафетата Nespresso?
Chiaro
ЗА ДЕЛИКАТНИ И СЛАДКИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Кафето Chiaro от серията BARISTA CREATIONS притежава едва доловима нотка изпеченост и почти никаква горчивина или киселинност. Добавите ли мляко, всичко се превръща в карамелени и сладки бисквитени нотки. Получихме вдъхновението си от баристите в Бруклин – кафето, което използват е светло изпечено и така запазва естествената си сладост, а когато към него се прибави мляко, се получава чаша, пълна със съблазнителна гладкост. Любимият ни начин да го пием е като Cappuccino, но не ограничавайте въображението си – с Chiaro може да си направите и прекрасно Latte Macchiato с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
Scuro
ЗА ОЩЕ ПО-НАСИТЕНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Вдъхновението за това кафе получихме от баристите в Мелбърн – те са майсторите на силните, но изкусно балансирани вкусове – начинът, по който пекат кафетата и ги съчетават в блендове, създава ароматна мощ, която се допълва с млякото като Ин с Ян. Нашето Scuro от серията BARISTA CREATIONS доказва, че кафето Ви може да бъде едновременно силно и да се съчетава перфектно с мляко. Тайната се крие в това, че вкусът на изпечените зърна е достатъчно силен, за да не се губи в млякото, а деликатната му сладост омекотява интензитета му и го превръща в едно съблазнително наситено Cappuccino или Latte Macchiato. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
Corto
ЗА НАСИТЕНИ, НО БАЛАНСИРАНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Когато създавахме вкуса на Corto от серията BARISTA CREATIONS, почерпихме вдъхновение от професионалните испански баристи и техните тъмно изпечени кафета с гъста текстура, затова и лесно може да го разпознаете по суровата му сила и наситения, изпечен характер. Corto успява да пробие млякото с богатия си послевкус, изтънчената горчивина и гъста, наситена текстура. С малко мляко и корона от млечна пяна, вашето Corto ще бъде истинско традиционно cortado. Долеете ли мляко, сладостта му омекотява горчивите нотки така както лунната светлина разсейва мрака на нощта. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесеното мляко ще му подхожда чудесно.
Ispirazione Arpeggio
ИНТЕНЗИВНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Ispirazione Firenze Arpeggio има плътен и кремообразен профил, с подчертано изпечени и какаови нотки. Има неустоима кремообразна и кадифена текстура. Бихте могли спокойно да го наречете ""изящно изкуство"".
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
СИЛНО И ЯРКО КАФЕ
Подобно на оригиналната Ispirazione Ristretto Italiano капсула, Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato е тъмно печено, но балансирано от меки какаови нотки. Може да уловите някои от фините нотки на киселинност и плодове, които правят тази капсула Nespresso Decaf толкова мистериозно сложна. Това е профил, достоен за посланик - кафе, което доказва страстта на италианците към кафето, бъдейки част от ежедневието им. Направено за класическите 25 мл, скоро ще видите колко прави са италианците - тази капка вкус показва как малко може наистина да бъде много.
Ispirazione Arpeggio Decaffeinato
ИНТЕНЗИВНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato е толкова гъсто и кремообразно, колкото предшественика си с кофеин. Декофеинизацията не намалява печените и какаови нотки в този бленд. Каймакът е кремообразен, с кадифена и неустоима текстура.
Ispirazione Venezia
ХАРМОНИЧНО БАЛАНСИРАНО И ПЛЪТНО
Ispirazione Venezia е меко, завършено и деликатно ароматно кафе, което ще ви напомни за кафените зърна, току-що излезли от пещта - ще ви върне назад във времето, в ранните дни на търговията с кафе в Италия. По-лекото му изпичане поддържа нежните аромати, докато развива плътно тяло. Няма как да пропуснете отчетливия зърнен аромат в Ispirazione Venezia и онези нотки на сладък карамел, които всички намираме за толкова успокояващи.
Ispirazione Livanto
ЗАВЪРШЕНО И БАЛАНСИРАНО
От този важен търговски град, моряците обиколили земното кълбо в стремежа си да открият безброй вкусове и аромати. Кафетата от Латинска Америка са сред съкровищата, които те донесли от своите пътешествия.
Ispirazione Ristretto Italiano
СИЛНО И КОНТРАСТНО КАФЕ
Капка изящество - същността на емблематичната италианска традиция в пиенето на кафе. Вдъхновени от ристрето - символа на всички италиански кафета, избрахме да не имитираме, а да изпечем своя уникална версия.
Ispirazione Roma
ПЛЪТНО И БАЛАНСИРАНО КАФЕ
От времето на Древен Рим много култури са преминали през този мегаполис. Днес модерният Рим добавя своята елегантност към богатата история на града. По същият начин Ispirazione Roma се отличава с красиво многообразие. Характерен е неговият майсторски баланс между силата на изпичане, дървесните и зърнени нотки, фината киселинност и елегантните аромати. Ispirazione Roma е идеалното кафе, ако търсите смело, но изящно еспресо - има класически вкус, увенчан с елегантност.
Ispirazione Napoli
ТЪМНО ИЗПЕЧЕНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Ispirazione Napoli отдава почит на късото, силно и тъмно еспресо на този крайбрежен град в Южна Италия. Това кафе е кадифена, кремообразна напитка, с изключително плътно тяло и горчив послевкус.
Ispirazione Kazaar
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕНЗИВНО И ГЪСТО КАТО СИРОП
Доловихте ли аромата на подправки, който се носи чак от Африка? Ще почувствате дръзка горчивина и пиперливи нотки, които това плътно и гъсто кафе излъчва. В това еспресо взаимно се балансират Арабика и Робуста. То отразява както крайбрежния начин на живот на Палермо, така и неговата богата история. Седнете на слънце и се насладите на Ispirazione Palermo Kazaar със всичко около Вас - от храната в чинията Ви до заобикалящата Ви архитектура, нашепвайки историите на всички, които са преминали през Палермо.
наситен
Shanghai Lungo
ПЛОДОВО И ДЕЛИКАТНО
Shanghai Lungo е плодова смес с ароматни нотки, напомнящи на портокал, праскова и червени плодове. Нотките на горски плодове и фина киселинност допринасят за завършеността на тази смес.
Tokyo Lungo
ЦВЕТНО И КОМПЛЕКСНО
Tokyo Vivalto Lungo съчетава ароматни, цветни нотки, изискана интензивност и нотка на плодове за балансиран и сложен профил.
Cape Town Lungo
НАСИТЕНО И КАРАМЕЛЕНО
Cape Town Lungo разкрива оживени пикантни и ароматни дървесни нотки с остър интензитет, идващи от мощните зърна Робуста.
Vienna Lungo
БАЛАНСИРАНО И НЕЖНО
Забележително балансирана и гладка, Vienna Lungo е с малцови ароматни нотки, които изпъкват в този бленд.
Istanbul
Печено с плодови нотки и капка бадем
Плътен кадифен бленд с нотки на диви подправки и плодове, подчертани от деликатен бадем с приятен печен остатъчен вкус.
Rio de Janeiro
БИЛКОВИ И ПИКАНТНИ
Приятна вкусна горчива чаша с кадифена текстура с неочакван вкус на орехи, сандалово дърво и билкови нотки, напомнящи мащерка и розмарин.
Colombia
ПЛОДОВО И ЖИВО
Кафето Colombia с късно брана Арабика от серията Master Origin е едновременно гладко и плодово. Ако почакате, ще усетите всички винени нотки на касис и къпина, които излизат на повърхността. Ярката киселинност умело се съчетава с тези съблазнителни аромати и придава жизненост на кафето.
India
НАСИТЕНО И ПИКАНТНО
Кафето India от серията Master Origin дължи буйния си вкус на уникалната по рода си мусонна обработка. Изложени с месеци на ветрове, кафеените зърна развиват характерен дървесен, апетитен и пикантен вкус – плътен и продължителен като морска мъгла. Това е чаша с много сила. Комбинирането на Робуста със сортовете Арабика наистина придава на кафето тежка и гъста като сироп текстура.
Nicaragua
СЛАДКО И ХАРМОНИЧНО
Ако методът на обработка „Black Honey“ беше лесен начин за получаване на нектарно кафе, всеки щеше да се захваща с него. Смелчаците, които дръзват, обаче са много малко. Процесът се използва рядко, защото изисква прецизно наблюдение. Nicaragua с „Black-Honey“ Арабика от серията Master Origin съдържа именно такова кафе. Благодарение на това никарагуанската Арабика придобива гладка медена текстура и сладки зърнени нотки.
Indonesia
БОГАТ ВКУС С ДЪРВЕСЕН ОТТЕНЪК
Кафето Indonesia с „wet-hulled“ Арабика от серията Master Origin е истинска надпревара с дъждовете. Заради влажния климат фермерите в Суматра използват мокър метод на белене на зърната. При него пергаментовата обвивка се премахва, докато кафето е меко и влажно, защото обелените зърна се сушат по-бързо. Този метод е местен феномен, благодарение на който се получава класическият индонезийски вкус – кадифен и плътен, с буен аромат и нотки на изсушен тютюн.
Capriccio
КАФЕ С БОГАТ И ОТЛИЧИТЕЛЕН ВКУС
Capriccio е дълбоко и неочаквано освежаващо еспресо. Долавяте ли леката киселинност и фините аромати, танцуващи сред апетитните зърнени нотки? Способността на Capriccio да предизвиква удивление и да доставя удоволствие ще ви накара да се влюбите.
Cosi
КАФЕ С МЕК И ДЕЛИКАТЕН ПРЕПЕЧЕН ВКУС
В чашата си ще усетите деликатното и балансирано дуо от плодови вкусове и дъх на леко препечени зърна. Всичко в Cosi е леко – горчивината, дъха на препечени зърна и текстурата, която от своя страна допринася за класическите му аромати и хармония.
VOLLUTO DECAFFEINATO
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Това безкофеиново еспресо на Nespresso е сладко и гладко, богато и балансирано – досущ като Volluto, но без кофеин. Балансираният лек вкус на Volluto Decaffeinato е стъпка към един изключително слънчев живот.
Volluto
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Nespresso Volluto притежава неустоимо ухание и успокояващи сладки бисквитени нотки – като пресен, изпечен на фурна сладкиш. Колумбийското кафе добавя към златистата капсула свежи нотки на червени плодове, от които блендът оживява – ето това наричаме слънчев живот.