Топ 5 на Често задавани въпроси
Топ 5 на Често задавани въпроси

Може да поръчате нашите кафета чрез Nespresso Club по един от следните начини:

 • Като позвъните на 0800 90091
 • Чрез уебсайта: www.nespresso.bg
 • От бутик на Nespresso.

Може да посетите страницата за регистрация на нови членове, за да направите първата си поръчка.

Ако установите, че Вашата кафемашина не работи правилно и имате нужда от помощ можете да се свържете с нас чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91. 

Нашият екип от „Техническо обслужване“ е на разположение всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа.  

Предлагаме отстраняване на неизправности за всички машини Nespresso: Atelier, Essenza Mini, Inissia, Pixi, CitiZ, CitiZ&Milk и Lattissima One.  

 

Комплектът за отстраняване на котлен камък можете да купите чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91, чрез сайта ни, в категория Аксесоари - Поддръжка, или в бутиците на Nespresso. 

Комплектът съдържа две дози препарат за отстраняване на котлен камък и инструкции за употреба. 

Нашето кафе е опаковано в опаковки по 10 капсули всеки. Заради опаковките всички поръчки на кафе, направени онлайн или чрез Nespresso Club, трябва да са за минимум 50 капсули. Може да смесите видовете капсули според предпочитанията си, но броят им трябва задължително да е минимум 50 (напр. 20 Roma, 10 Arpeggio, 10 Livanto, 10 Caramelito).

Възможни са два начина на плащане: 

- Наложен платеж при доставка : за поръчки по телефона или онлайн. 

- Картово плащане (Visa, Mastercard, Maestro, Amex, Dina): за онлайн поръчки. 

- Плащане по фактура (за юридически лица). 

Информация за продукта
Информация за продукта

Нашите капсули са херметически запечатани за оптимално запазване на аромата на кафето. Върху всяка опаковка са обозначени две дати: датата на производство и датата на консумация. Гарантираме запазване на свежестта при консумация до 12 месеца след датата на производство.

Съдържанието на кофеин в една капсула зависи от сортовете зелено кафе, използвани в рецептата. Сортовете Робуста съдържат средно 2,4 % кофеин, докато сортовете Арабика съдържат приблизително 1,3 %. Капсулите с безкофеиново кафе съдържат под 0,1 % кофеин. Класическите капсули Nespresso съдържат приблизително 5 г. смляно кафе, докато капсулите за кафе лунго съдържат около 6 г смляно кафе.

Пример: чисто кафе Арабика в класическа капсула Nespresso (5 г) съдържа 5 г x 1,3 % = 0,065 г= 65 милиграма (мг) кофеин.

По-долу са дадени примери или средно съдържание на кофеин според начина на приготвяне на кафето (стойностите са базирани на данни от органите за безопасност на храните на Великобритания от 2001 г.):

 • Чаша филтрирано кафе: 75 мг,
 • чаша разтворимо кафе: 100 мг,
 • чаша чай: 50 мг,
 • стандартна кола: до 40 мг,
 • стандартна енергийна напитка: 80 мг,
 • един черен шоколад: до 50 мг,
 • млечен шоколад: 25 мг

Можете да доставите използвани капсули в някой от нашите бутици, намиращи се на следните адреси:

Парадайз Център - бул. Черни връх 100, София

Сердика Център - бул. Ситняково 48, София

Можете да прочетете повече за нашата програма за устойчиво развитие на следния линк

Нашите кафета са смес от различни сортове арабика и робуста.

Кафените дървета  арабика са нежни и взискателни растения, които се отглеждат в плантации, разположени предимно по планинските  склоновете  на Централна и Южна Америка и  Източна Африка. Деликатността на аромата му се увеличава с надморската височина, на която се отглежда.

Робуста е по-устойчива на условията на тропическия климат и расте в райони, които не са подходящи за  Арабика, в низините, където е горещо и влажно, предимно в Западна Африка и Югоизточна Азия.

Кафетата Nespresso отглеждат на 3 континента  от 15 държави, а те са:

Мексико, Колумбия, Никарагуа, Бразилия, Гватемала, Перу, Етиопия, Уганда, Конго, Кения, Зимбабве, Индия, Индонезия, Китай, Папуа Нова Гвинея.

Можете да прочетете повече за произхода на нашите кафета на следния линк

Онлайн съдействие
Онлайн съдействие

Не можем да гарантираме промяна или отмяна на поръчка, след като вече е подадена. Нашите дистрибуторски центрове опаковат и експедират поръчките възможно най-бързо, за да можем да гарантираме доставка в рамките на два работни дни.

Свържете се с нас възможно най-бързо на безплатния телефонен номер 0800 90091, за да заявите промени в поръчката си.

При необходимост от промяна на  парола следвайте следните стъпки: 

 1. На началната страница в горния десен ъгъл на екрана клинете върху „Вход“, след което изберете опция „Забравена парола?“. 
 2. Въведете имейл адреса, който сте използвали при създаването на профила си. 
 3. На него ще  получите съобщение с линк, върху който трябва да кликнете.  След което новата парола ще Ви бъде изпратена.  

Нашето кафе е опаковка, всяка от които съдържа 10 капсули. Заради опаковките, всички поръчки на кафе направени онлайн или чрез Nespresso Club, трябва да са за минимум 50 капсули. Може да смесите видовете капсули според предпочитанията си, но броят им трябва задължително да е минимум 50 (напр. 20 Roma, 10 Arpeggio, 10 Livanto, 10 Caramelito).

Кликнете върху „Регистрация“ в горния десен ъгъл на уебсайта и след това въведете личните си данни.

Член ли сте вече?

Ако да, просто въведете членския си номер и пощенския код в последните две полета и кликнете върху „Продължаване“.

Ако не, просто изберете „Не, нямам членски номер в Nespresso Club“ и кликнете върху „Продължаване“.

Въведете адрес за доставка и фактуриране за вашата поръчка и изберете дали желаете да бъдете информирани за нови продукти и оферти. Кликнете върху „Продължаване“.

Регистрирайте машината, като изберете модела, който имате, и въведете серийния номер, датата и мястото на покупката. Кликнете върху „Все още нямам машина“ от втория раздел, ако нямате машина или ако искате да я регистрирате следващия път.

Профилът ви е създаден и може да направите поръчка незабавно.

За да промените имейл адреса си, трябва просто да:

 1. Въведете данните си за вход (имейл адрес и парола) под „Влезте в профила си“ в горния десен ъгъл на началната страница.
 2. Кликнете върху „Лична информация“ и след това върху „Промяна на имейла“.

Има два начина на плащане:

 • в брой при доставка: за поръчки онлайн или по телефона.
   
 • кредитна карта (Visa, Mastercard): за поръчки онлайн.

  и
   
 • плащане по фактура (за юридически лица).

Ако откриете, че нещо липсва, че нещо е  повредено или някаква неправилност във Вашата поръчка, моля свържете се с нас възможно най-скоро чрез безплатен телефоннен номер: 0800 90091 , или чрез формата за контакт на сайта ни. ВРЪЗКА

Ние се ангажираме да Ви осигурим перфектно обслужване и с удоволствие ще направим необходимите корекции.

Регистрирането на Вашата кафемашина Nespresso носи следните предимства:

Ако загубите фискалния бон от  покупката, а кафемашината Ви се повреди и се налага сервизно обслужване, нашите  кафе специалисти  имат възможност  да проверят кога е закупена и валидността на гаранцията ѝ. 

Също така , ако се установи  техническа неизправност при определен вид уреди, ние ще  информираме собствениците на регистрираните уреди и ще ги   заменим с изправни.

Можете да поръчате нашите продукти чрез Nespresso Club  по един от следните начини :

Чрез обаждане на безплатен телефон: 0800 90091

Чрез сайта ни: www.nespresso.bg

Доставяме директно до Вашия адрес в рамките на 1-2 работни дни.

След като се абонирате за бюлетина на Nespresso чрез нашия уебсайт www.nespresso.bg Вие ще получавате подробна информация на своя имейл за всички новини, свързани с наши продукти, услуги, ексклузивни оферти и т.н.

Тъй като всяка Ваша покупка се  записва в нашата система и се следи Вашата активност, ние също ще подготвим персонализирани промоции за Вас!

Съдействие, свързано с машините
Съдействие, свързано с машините

Комплектът за отстраняване на котлен камък можете да купите чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91, чрез сайта ни, в категория Аксесоари - Поддръжка, или в бутиците на Nespresso. 

Комплектът съдържа две дози препарат за отстраняване на котлен камък и инструкции за употреба. 

Първо, поставете бъркалките на уреда вътре и долейте с питейна вода до първия индикатор „max“. След това включете на режим затопляне. Препоръчително е редовно да почиствате с мека и влажна кърпа след всяко ползване, за да отстраните всички следи от мляко и да предотвратите евентуално изгаряне.

Ако установите, че Вашата кафемашина не работи правилно и имате нужда от помощ можете да се свържете с нас чрез обаждане на безплатен телефонен номер 0800 900 91. 

Нашият екип от „Техническо обслужване“ е на разположение всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа.  

Предлагаме отстраняване на неизправности за всички машини Nespresso: Atelier, Essenza Mini, Inissia, Pixi, CitiZ, CitiZ&Milk и Lattissima One.  

Резервни части предлагаме в нашите бутици, които се намират  на следните адреси:

Парадайз Център - бул. Черни връх 100, София

Сердика Център - бул. Ситняково 48, София

Или проверете наличността в нашите оторизирани сервизни центрове чрез обаждане на телефон : 0800 90091 (безплатна линия)

След определен период от време във Вашия уред се натрупва варовик. Това е нормална естествена реакция, в зависимост от твърдостта на водата и колко често използвате уреда. Котленият камък може да блокира тръбите на водния кръг вътре в уреда или да повреди други части. Със сигурност  ще последва отрицателно въздействие върху температурата на кафето, времето за нагряване на Вашия уред и перфорацията на капсулите. Всичко това ще се отрази на качеството на кафето.

Използвайте комплекта за отстраняване на котлен камък Nespresso на всеки 3-4 месеца. Това гарантира оптимална работа на машината и  всеки път перфектна чаша кафе. Също така удължава живота на Вашия уред.

Разглобете системата за  капучино. Внимателно отмийте всички остатъци от мляко с гореща вода (40°C).

Накиснете всички компоненти в гореща вода (40°C) заедно с мек почистващ препарат за поне 30 минути и

изплакнете обилно също с гореща вода.

Почистете вътрешността на резервоара за мляко с мек почистващ препарат и изплакнете с гореща вода.

Не използвайте абразивен материал, който може да повреди повърхността на частите.

Подсушете всички части с чиста памучна или хартиена кърпа  и ги сглобете отново.

Vertuo кафемашини
Vertuo кафемашини

Серията Original е проектирана за тези, които харесват класическото еспресо и кафето на основата на еспресо (американо, капучино и лате), докато линията Vertuo е за тези, които обичат кафе с различна дължина. 

Тази линия предлага голям избор от смеси кафе (34 смеси) с различни вкусове и аромати в рамките на 5 линии: 

(Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug и Carafe) със същото високо качество, с което е известна линията Nespresso Original. 

Vertuo отговаря на нуждите на тези, които се наслаждават на високо качество и кафе с различна дължина като: Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug или Carafe.

 Vertuo предлага голям избор от кафета в различни дължини (34 различни кафета). 

  

Original осигурява високо качествени кафета Espresso и Lungo, които могат да се използват както с уреди Nespresso Aeroccino, така и с вградени системи за мляко в апарата за приготвяне на напитки Cappuccino и Latte. 

 Vertuo ще създава нов сегмент от високо качествено кафе. Системата Vertuo приготвя кафе по революционен начин със своята технология Centrifusion и серия от капсули, които заедно позволяват различни размери кафе, от голяма чаша до кафе еспресо. 

 Vertuo също е много лесен за използване, тъй като автоматично разпознава приготвената кафена капсула и след това настройва параметрите на екстракцията, за да създаде перфектното кафе с копринена и обилна пяна – знак за висококачествено кафе. 

 Машината Vertuo използва баркодове на капсулите, за да идентифицира кое кафе клиентите искат да направят. Машината чете кода, за да разпознае капсулата и след това регулира количество на вода, скоростта на екстракция и други параметри, за да подготви всяка смес и размер на чашата по най-оптималния начин. 

Баркодът на ръба на капсулата позволява на машината да разпознава капсулите, да задава параметрите, необходими за конкретно кафе: дължина на чашата, температура и количество вода, скоростта на въртене, скоростта на протока и др. 

 Не. Nespresso Original и Vertuo ползват различни капсули, които действат със системите по различен начин. Това са две отделни линии, които ще се харесат на различни категории любители на кафето. 

Vertuo е първата система Nespresso, която приготвя широка гама от различни размери кафе и осигурява нов вкус в големите чаши кафе - такъв, който се фокусира върху качеството. 

Vertuo е гладко кафе с уникален тъмен цвят, покрито с обилен крем. 

  

Това уникално кафе се получава с помощта на иновативна комбинация от технология за екстракция Centrifusion и асортимента от 34 кафета, проектирани от Nespresso.

 Машината и новите капсули работят заедно, за да осигурят, с натискането на един бутон, перфектната чаша кафе с различни размери, аромати и интензитет.

 Перфектна система, която ще задоволи нуждите на всички любители на кафето и които ще използват машината. 

Предимството на тази система е възможността вече да приготвяме кафе с напълно различна дължина. 

Сметаната е естествено образуван слой от кафе и въздух. 

Създава се по време на процеса на екстракцията,  знак за качество на кафето и има за задача да подобри удоволствието от дегустацията. Кремът предпазва ароматите на кафето, като ги задрържа в чашата, докато се освободят, докато му се наслаждавате. Cream позволява на потребителите да се възползват от пълния ароматен профил на кафето.

 За да се насладите на кафето с всичките си сетива, съветваме Ви да смесите сметаната добре с останалото кафе и така да подчертаете напълно аромата и вкуса.

 Тъй като системата Vertuo работи с помощта на новата технология Centrifusion, която се основава на голям брой обороти на капсулата в минута и е напълно нова машина, ще трябва да приготвите само няколко кафета, за да системата  достигне  максималния оборот и приготвяне на кафе с щедра сметана. 

Всичко е в най-добрия ред. Като всяка нова система, Vertuo изисква кратък период на загряване, за да постигне перфектно извличане. Само след няколко приготвени кафета, вашата чаша Vertuo ще има обилен крем, точно като този, който сте имали възможността да видите в бутика. 

 

 Тъй като системата Vertuo работи с помощта на новата технология Centrifusion, която се основава на голям брой обороти на капсулата в минута и е напълно нова машина, ще трябва да приготвите само няколко кафета, за да системата достигне максимален брой обороти и приготвяне на кафе с щедра сметана.