Речник на термините
03.09.2018.

Агрюм

Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.

Оставете коментар

Trenutno nema komentara

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Обичайно се усеща със задната част на езика. Цикорията или черният шоколад и какаото допринасят за едни от най-характерните горчиви вкусове. Горчивината е кл...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Смес от няколко сорта премиум кафе, подбрани според вкусовите си профили така, че да създадат определени и балансирани вкусови качества.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Текстурата обозначава плътността, гъстотата и тежестта на кафето. Кафетата с по-тежка текстура имат по-плътен и отчетлив вкус. За разлика от тях кафетата с п...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тя наподобява нотката на млечните продукти или сладкия ванилово-карамелов аромат, типичен за бисквитки и торти и други аромати, които се усещат при печене на...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тази нотка напомня на черен шоколад и какао. Понякога е придружена от леки тонове лакрица.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
След смилането кафетата Nespresso се пакетират в алуминиеви капсули. Алуминият е напълно херметизиран и нетоксичен и така запазва 900-те аромата и вкуса кафе...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тази нотка носи аромата на зърнени продукти: хляб, препечена филийка или зърнена закуска. Понякога напомня и за аромата на сушени ядки като орехи, лешници ил...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Така се нарича плодът на кафееното дърво. Първоначално е зелена на цвят, след което узрява и става червена. Различните череши на един клон могат да зреят с р...