Речник на термините
03.09.2018.

Горчивина

Обичайно се усеща със задната част на езика. Цикорията или черният шоколад и какаото допринасят за едни от най-характерните горчиви вкусове. Горчивината е ключова – благодарение на нея вкусът на кафето се задържа в устата.

Оставете коментар

Trenutno nema komentara

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Смес от няколко сорта премиум кафе, подбрани според вкусовите си профили така, че да създадат определени и балансирани вкусови качества.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Текстурата обозначава плътността, гъстотата и тежестта на кафето. Кафетата с по-тежка текстура имат по-плътен и отчетлив вкус. За разлика от тях кафетата с п...
string(0) ""
string(0) ""