Системата за екстракция с високо налягане на Nespresso в комбинация с прясното и качествено кафе по естествен начин създава плътен и гладък каймак. Веднъж приготвено, еспресото не спира да се развива. Обикновено най-бързо се отделят флоралните нотки, докато другите, като по-тежките аромати на препечени зърна, се появяват по-бавно. Каймакът има ключова роля в отделянето и запазването на тези аромати. Каймакът е естественият резултат от срещата на течното кафе с въздуха и веднага след екстракцията си започва да стимулира отделянето на ароматите от чашата. Когато се поуталожи, каймакът обръща ролята си и се превръща в „похлупак“, който задържа най-летливите аромати в чашата. Качеството на каймака е от голямо значение за първото впечатление от еспресото и по естествен начин повлиява на впечатлението ви, като възбужда апетита ви още преди да сте опитали кафето.
Подобни статии
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
Povezani članci
Бюлетин
Абонирайте се за бюлетина на Nespresso и получавайте новини за нови продукти, услуги, ексклузивни оферти и други. Моля, прегледайте и потвърдете как искате да получавате новини.