Речник на термините
03.09.2018.

Ухание

Дори и още да не сте доближили еспресото до устните си, пак можете да усетите ароматите, които се надигат от чашата. Обикновено най-напред се отделят най-деликатните и ароматни нотки – цветни при Vivalto, лимонови при Cosi, червени плодове при Decaffeinato. Когато разбъркате кафето с лъжица, се отделят и по-тежките и изпечени нотки – зърнена нотка при Capriccio, дървесни нотки при Roma и какаови нотки при Arpeggio.

Оставете коментар

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.