Уважаеми клиенти, по случай националният празник на България - 3-ти март, куриерската услуга няма да работи. Сроковете за доставка на поръчки направени от 01.03., 02.03. и 03.03.2021 ще се удължат.

Речник на термините
03.09.2018.

Ухание

Дори и още да не сте доближили еспресото до устните си, пак можете да усетите ароматите, които се надигат от чашата. Обикновено най-напред се отделят най-деликатните и ароматни нотки – цветни при Vivalto, лимонови при Cosi, червени плодове при Decaffeinato. Когато разбъркате кафето с лъжица, се отделят и по-тежките и изпечени нотки – зърнена нотка при Capriccio, дървесни нотки при Roma и какаови нотки при Arpeggio.

Оставете коментар

Trenutno nema komentara

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Често задавани въпроси
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Обичайно се усеща със задната част на езика. Цикорията или черният шоколад и какаото допринасят за едни от най-характерните горчиви вкусове. Горчивината е кл...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Смес от няколко сорта премиум кафе, подбрани според вкусовите си профили така, че да създадат определени и балансирани вкусови качества.
string(0) ""
string(0) ""