Речник на термините
03.09.2018.

Брулене

Метод на бране на кафеените плодове, при който първо всичко от клона се обрулва (черешите, дръжките и листата), а после се сортира.

Оставете коментар

Trenutno nema komentara

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Обичайно се усеща със задната част на езика. Цикорията или черният шоколад и какаото допринасят за едни от най-характерните горчиви вкусове. Горчивината е кл...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Смес от няколко сорта премиум кафе, подбрани според вкусовите си профили така, че да създадат определени и балансирани вкусови качества.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Текстурата обозначава плътността, гъстотата и тежестта на кафето. Кафетата с по-тежка текстура имат по-плътен и отчетлив вкус. За разлика от тях кафетата с п...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тя наподобява нотката на млечните продукти или сладкия ванилово-карамелов аромат, типичен за бисквитки и торти и други аромати, които се усещат при печене на...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тази нотка напомня на черен шоколад и какао. Понякога е придружена от леки тонове лакрица.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
След смилането кафетата Nespresso се пакетират в алуминиеви капсули. Алуминият е напълно херметизиран и нетоксичен и така запазва 900-те аромата и вкуса кафе...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Тази нотка носи аромата на зърнени продукти: хляб, препечена филийка или зърнена закуска. Понякога напомня и за аромата на сушени ядки като орехи, лешници ил...