Речник на термините
03.09.2018.

Мокър метод

При мокрия метод на обработка на кафето плодовете първо се измиват и отделят. След това, преди да бъдат измити и изсушени, зърната се почистват от пулпата и от слизестата обвивка. Зеленото кафе, което се произвежда по този начин, се нарича „измито“.

Оставете коментар

Подобни статии

03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Киселинността е един от основните вкусове, които рецепторите на езика усещат. Тръпчивият вкус по краищата на езика наподобява този на лимоновия сок. Кис...
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
Цитрусува нотка, обичайно лимон или бергамот.
03.
Sep.
2018.
Речник на термините
В италианските барове така наричат специалистите в правенето на еспресо, които отговарят и за всички кафеени напитки: капучино, лате, макиато и др.